Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Κοπή βασιλόπιτας 2014


Μέσα σε ένα ζεστό και χαρμόσυνο περιβάλλον έκοψε τη Βασιλόπιτά της η Σχολή χορού του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, στην Κομοτηνή, το βράδυ της Παρασκευής (24/01/2014) στην Πολιτιστική Στέγη του Συλλόγου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, οι μαθητές των τμημάτων υποδομής, το τμήμα εφήβων, το τμήμα ενηλίκων, το τμήμα επιδείξεων, οι γονείς και οι φίλοι των μελών της Σχολής.

Νέο ΔΣ του Συλλόγου



Μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που διεξήχθηκαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης συνήλθε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Νάκος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Κούτρας Σπύρος
Γενική Γραμματέας: Λεοντίδου Ειρήνη
Ταμίας: Μπίκου Άννα
 Μέλος- Υπεύθυνη στολών/Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μπάτζιου Γιάννα
Μέλος-Υπεύθυνος παραδοσιακού οικισμού: Καπούλας Ευάγγελος

Μέλος-Υπεύθυνος Νεολαίας: Λεοντίδης Χρήστος

Αναπληρωματικοί:
Κυριακού Δημήτρης
Κούκλαρης Στέφανος

Υπεύθυνος χορευτικού και χοροδιδάσκαλος: Κούκλαρης Στέφανος

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:

Ζήσης Χρυσοβαλάντης
Δαλακούρας Θεόδωρος
Ρούφος Απόστολος



Εκπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων εξελέγησαν οι:

Νάκος Γεώργιος
Κούτρας Σπύρος

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 Το Σάββατο 28-12-2013 ο Σύλλογός μας "έστεισε" ένα καλύβι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και πρόσφερε Σαρακατσάνικα εδέσματα (πίτες - Χριστόκλουρα - Γκουκβάλα ) καλούδια και κρασί σε όσους βρέθηκαν εκεί και επισκέφθηκαν το καλύβι μας. Η παρουσία των μελών του Συλλόγου μας με σύσσωμο το Δ.Σ. και πολλών μελών του χορευτικού έκαναν την εκδήλωση να έχει πολύ κέφι χορό

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Βραβεύσεις Αριστούχων

Ο Σύλλογος μας στην καθιερωμένη του εκδήλωση "Βραβεύσεις Αριστούχων" βράβευσε συνολικά 117 διακριθέντες μαθητές Σαρακατσάνικης καταγωγής που διακρίθηκαν κατά την σχολική περίοδο 2012-2013 καθώς και εκείνους που εισήχθησαν σε σχολές της Ανωτάτης Εκπαίδευσης.
Η ειδική τελετή έλαβε χώρα στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στις 27-12-2013. Παρεβρέθησαν οι βραβευόμενοι μαθητές, γονείς τους καθώς και συγγενείς και φίλοι των μαθητών. Την τελετή τίμησαν μεταξύ άλλων, η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Σοφία Μενεσελίδου,

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση



Τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του
Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων
Σας γνωρίζουμε ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων συγκαλεί την τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε συνεδρίαση στις 19 Ιανουαρίου 2014 και Ω/18:00, στα γραφεία του Συλλόγου επί της οδού Αγ. Γεωργίου 23 στην Κομοτηνή.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.     Διοικητικός απολογισμός (έγκριση)
2.     Οικονομικός απολογισμός (έγκριση και απαλλαγή)
3.     Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής (έγκριση και απαλλαγή)
4.     Προϋπολογισμός 2014 (έγκριση)
5.     Συζήτηση - προτάσεις
6.     Εκλογές  για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής
7.     Εκλογή  εκπροσώπων  για          Π.Ο.Σ.Σ.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 19 του καταστατικού του Συλλόγου) η Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου 2014 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση.
Το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου των
εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων