Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Εσπερινός 23 Ιουνίου 2024




Εσπερινός με αρτοκλασία τελέστηκε την Κυριακή στις 23 Ιουνίου 2024, στις 19:30 στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στη Γέννηση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και βρίσκεται στον Μουσειακό Παραδοσιακό Σαρακατσάνικο Οικισμό του Μορφωτικού Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης, στο Γλυκονέρι Ροδόπης.
Τον εσπερινό τέλεσε ο Πρεσβύτερος Σταύρος Κολιούσης ιερέας του Ιάσμου , ο εφημέριος Γλυκονερίου πάτερ Δημήτριος και ο εφημέριος της Μέσης πάτερ Γέωργιος.

Παρόντες ήταν  η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κα Νατάσα Λιβεριάδου , η δημοτική σύμβουλος κα Βούλα Ελεθεριάδου , η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιάσμου κα Βιδούρα Χριστίνα , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σάλπης κος Θωμαδάκης Φώτης ,Εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης και πλήθος μελών του συλλόγου και επισκεπτών.








 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Εσπερινός 2024

 Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει κι εφέτος τον εσπερινό με Αρτοκλασία, επί τη εορτή Γεννεσίου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο φερόμενον Ιερόν Παρεκκλήσιον,‘’Γεννέσιου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου’’, εντός του Μουσειακού Σαρακατσάνικου Οικισμού, που βρίσκεται στο Γλυκονέρι ( Διασταύρωση Φαναρίου ) επί της Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 και ώρα 19.30

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

 Μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που διεξήχθησαν την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων συνήλθε σε σώμα ως εξής:


Πρόεδρος: Νάκος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Μπίκος Νικόλαος
Γενική Γραμματέας: Σκάγια Ειρήνη
Ταμίας: Μπίκου Άννα
Μέλος: Ρούφου Βάσω
Μέλος: Πελτέκης Χριστόδουλος
Μέλος: Κούτρας Σπύρος

Αναπληρωματικά μέλη:
Ελευθεριάδου Σουλτάνα
Τσαούσης Κωνσταντίνος
 
 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι:
Κουτσογιάννης Κωνσταντίνος Λεπίδα Μαρία
Λεοντίδης Χρήστος
 
Αναπληρωματικό μέλος: 

Μπάτζιου Ιωάννα
 
 
Εκπρόσωποι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσάνων:
 
 Δαλακούρας Θεόδωρος 
 Κούτρας Σπύρος

Αναπληρωματικό μέλος: 

Μπίκος Νικόλαος

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Εκλοαπολογιστική Συνέλευση 2024

 

Σας γνωρίζουμε ότι ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων συγκαλεί την τακτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου σε συνεδρίαση στις 12 Ιουνίου 2024 και Ω/18:00, στο πολυλειτουργικό κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών  επί της οδού Γρηγορίου 1 Μαρασλή  στην Κομοτηνή.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1.     Διοικητικός απολογισμός (έγκριση)

2.     Οικονομικός απολογισμός (έγκριση και απαλλαγή)

3.     Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής (έγκριση και απαλλαγή)

4.     Προϋπολογισμός 2024 (έγκριση)

5.     Συζήτηση - προτάσεις

6.   Εκλογές  για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής

7.     Εκλογή  εκπροσώπων  για Π.Ο.Σ.Σ.

 

 

Σε περίπτωση μη απαρτίας (όπως προβλέπεται από το άρθρο 19 του καταστατικού του Συλλόγου) η Γενική Συνέλευση θα γίνει στις 16 Ιουνίου 2024 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση.

 

Το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων.