Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Αναδημοσίευση από την ΠΟΣΣ

Αναδημοσιέυουμε από την ιστοσελίδα της ΠΟΣΣ:

Συμμετέχω …

                     Εθελοντικά!

«Ο εθελοντισμός είναι κοινωνική αξία. Αποτελεί στοιχείο πολιτισμού. Μέσα από τον εθελοντισμό καθρεφτίζεται η εικόνα του εαυτού μας. Συμμετέχω εθελοντικά προσφέροντας την βοήθειά μου για το δικό μας Αντάμωμα στο Περτούλι».

Ομάδα Εθελοντών
Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων
Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων

Συμμετέχω …                         

Εθελοντικά!

         Ο εθελοντισμός είναι η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών για κάποιο κοινωφελή σκοπό και αποτελεί ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Επιπλέον, αποτελεί μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και συνύπαρξη.
         Ο εθελοντισμός δεν έχει όρια και περιορισμούς. Αντιθέτως, είναι ποικιλόμορφος και διαχρονικός. Πιστεύοντας ότι υιοθετώντας τον εθελοντισμό ως επιλογή ζωής μπορούμε να αντισταθούμε στη τάση της σύγχρονης εποχής, της απαξίωσης δηλαδή των ιδεών, καλούμε φέτος όλους τους Σαρακατσάνους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων να προσφέρουν εθελοντικά την βοήθεια τους για τη διοργάνωση και στήριξη του δικού μας Ανταμώματος. Το 32ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια, η κύρια εκδήλωση του Σαρακατσάνικου σιναφιού, θα έχει φέτος νέα, ανανεωμένη δομή, με τριήμερες εκδηλώσεις. Για την άρτια διοργάνωσή του απαιτείται η βοήθεια και μάλιστα η εθελοντική όλων μας.

         Παρακαλούμε όλους τους Σαρακατσάνους και τους φίλους των Σαρακατσαναίων να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως εθελοντές με αίτηση την οποια μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικά (με e-mail) στο kostas.pappas@ymail.com, είτε στη φόρμα επικοινωνίας της παρούσας ιστοσελίδας. Στην αίτηση θα πρέπει να αναφέρονται το ονοματεπώνυμο του εθελοντή, το τηλέφωνο, το e-mail του, καθώς και οι ημέρες που θα βρίσκεται στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Η δράση των εθελοντών θα είναι οργανωμένη με συγκεκριμένα καθήκοντα, αλλά θα αφήνει και ελεύθερο χρόνο στον εκάστοτε εθελοντή. Μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση αιτήσεων θα πραγματοποιηθεί και ο καταμερισμός των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη και τα ενδιαφέροντα κάθε εθελοντή.
         Άλλωστε, ο εθελοντισμός συνδυάζει «τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου»…

Κωνσταντίνος Παππάς
Μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ. – Υπεύθυνος Προγράμματος Εθελοντισμού
Τηλ. 6944735657

Δεν υπάρχουν σχόλια: