Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Διαβαλκανικό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις 20:30 στα πλαίσια προγράμματος Leader πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Νέας Σάντας Ν.Ροδόπης το Διαβαλκανικό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων.
Σημαντική η συμβολή του συλλόγου γυναικών της Ν.Σάντας,οι οποίες παρασκεύασαν παραδοσιακές σαρακατσάνικες πίτες και άλλα εδέσματα που μοιράστηκαν στον κόσμο.Έκθεση φλάμπουρα από τον Σύλλογο Γυναικών
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή των προσκεκλημένων από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια,και ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων.
Υποδοχή από τον τοπικό πρόεδρο Τσαραγκλή Γιάννη στην αντιπροσωπεία Βουλγαρίας


Ο επίτιμος πρόεδρος Σερμπέζης Βασίλης, που αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας να διοργανώσει την εκδήλωση, παρουσίασε "Το χρονικό μιας μετακίνησης",την ίδρυση του οικισμού της Νέας Σάντας. Συγκινητική ήταν και η παρουσία του 80 χρόνου κατοίκου της Νέας Σάντας κ.Γιαννακόπουλου Αναστάσιου που παρουσίασε τις δικές του εμπειρίες και βιώματα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Λευκώματος για τα 45 χρόνια του Συλλόγου από τα μέλη Σερμπέζη Γιώργο και Χατζόπουλο Νίκο.


Αμέσως μετά ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ.Νάκος Γιώργος μοίρασε αναμνηστικά και λευκώματα στον πρόεδρο του χωριού αλλά και στους παρευρισκόμενος πρώην προέδρους και αντάλλαξε δώρα με τους εκπροσώπους των φιλοξενούμενων συλλόγων.

Τα χορευτικά συγκροτήματα αλλά και το γλέντι ξεκίνησαν με τη συνοδεία του Σερμπέζη Βασίλη και Ούτου Παναγιώτη στο τραγούδι και με τον Τζελέπη Κώστα στο κλαρίνο και την ορχήστρα του.


Το παιδικό χορευτικό του συλλόγου μας
Παιδικό χορευτικό προχωρημένωνΤμήμα επιδείξεων

Χορευτική ομάδα συλλόγου Ξάνθης

Χορευτικό συγκρότημα Πανβουλγαρικής Ομοσπονδίας


 Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής κ.κ Παντελεήμων,ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Μέτιος Χρήστος,ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Σταυρίδης Γιάννης και ο ειδικός γραμματέας του Γενικού Γραμματέα του Απόδημου Ελληνισμού του Υπ.Εξωτερικών κ.Παπαχρήστου Κοσμάς.Επίσης,παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Ροδόπης κ.Καπούλας Νίκος και κα.Γεωργιτσοπούλου Μαρία.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους κατοίκους του χωριού και στον δήμαρχο Σαπών των οποίων η βοήθεια υπήρξε σημαντική καθόλη την διάρκεια των προετοιμασιών.Κυρίως όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν στους χορευτές του συλλόγου μας καθώς και στους γονείς αυτών, που χάρη στην άψογη συνεργασία και επικοινωνία με τον χοροδιδάσκαλό τους Κούκλαρη Στέφανο πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.Τέλος,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς που συνέβαλαν σε αυτή την εκδήλωση:καφενείο "ΑΣΤΡΑ",Βεργίνα Ζυθοποία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε,τις επιχειρήσεις Λαγάκης Α.Ε και τις Δημοτική Κοιν.Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας και Αθλητισμού- Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α.Κ του Δήμου Κομοτηνής αλλά και την κα.Λιβεριάδου Νατάσα.
Τέλος, ο πρόεδρος του συλλόγου Νάκος Γεώργος και τα μέλη του Δ.Σ ευχαριστούν τον επίτιμο πρόεδρο Σερμπέζη Βασίλη για την σημαντική προσφορά και βοήθεια στην διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: