Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Συμμετοχή του Συλλόγου στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Plovdiv Βουλγαρίας


Ο Σύλλογος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δήμου της Φιλιππούπολης ( Plovdiv Βουλγαρίας ) και του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης  ( του τμήματος φιλολογίας ) συμμετείχε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ  παραδοσιακών χορών στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης, στις 4 και 5 Αυγούστου.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν  με τα χορευτικά τους πέντε χώρες:  Γεωργία , Ελλάδα , Ιταλία , Μεξικό , Ουγγαρία , και η διοργανώτρια Βουλγαρία. Διοργανώσαμε εκδρομή στις 4 και 5 Αυγούστου και μαζί με τα μέλη του χορευτικού τμήματος συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Αυγούστου,  συμμετείχε το χορευτικό στην παρέλαση  ( defile ) ξεκινώντας από την πλατεία Levski και περπατήσαμε στον μεγαλύτερο εμπορικό πεζόδρομο της πόλης όπου υπήρχε πλήθος κόσμου και μεταξύ αυτών πολλοί  Έλληνες. Η πρώτη παράσταση του χορευτικού ήταν στην πλατεία Δημαρχείου. Και συνεχίζοντας την παρέλαση φθάσαμε στο Αρχαίο Θέατρο ( χωρητικότητας 4.500 θεατών )  που βρίσκεται στο κέντρο της παλαιάς πόλης. 

Να συγχαρούμε τα παιδιά του χορευτικού μας για την εξαιρετική παράσταση στο γεμάτο  θέατρο. Ο κόσμος ακούγοντας "Σαρακατσάνοι της Θράκης" μας υποδέχτηκαν με  ένα μακρύ χειροκρότημα. Η παρουσία μας στο χώρο αυτό μας γέμισε χαρά και συγκίνηση γιατί ο Σύλλογός μας εκπροσωπούσε την Ελλάδα και, όπως απέδειξαν οι θεατές, αγαπούν πολύ.

Την επομένη όλοι οι εκδρομείς επισκεφθήκαμε την παλαιά πόλη και ξεναγηθήκαμε από την Πρόεδρο του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Φιλιππούπολης, την κυρία Κριστάνοβα  (Kassimira  Cristanova ),  στο Λαογραφικό Μουσείο, στεγαζόμενο στο 4όροφο  αρχοντικό,  δωρεά ενός  Έλληνα. Mας υποδέχθηκε ο Διευθυντής του μουσείου  και  μας ξενάγησε μαζί με την κ. Κριστάνοβα, παρατηρώντας ότι τα περισσότερα εκθέματα είναι Ελληνικά. Επισκεφθήκαμε  το Μητροπολιτικό μέγαρο και τον Μητροπολιτικό ναό, προσκυνήσαμε στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και εντυπωσιαστήκαμε από τις εικόνες και τις αγιογραφίες, και το τέμπλο του.

Να ευχαριστήσουμε πολύ τα μέλη του Συλλόγου μας για την συνεχή παρουσία και συμπαράσταση σε όλες τις εμφανίσεις του χορευτικού μας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια: