Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

 Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, που αναγκαστήκαμε να στείλουμε ως Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων, μαζί με τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων Ν. Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης" και Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων, στα Διοικητικά Συμβούλια αλλά και στα μέλη των 16 Συλλόγων Σαρακατσαναίων, για να προστατεύσουμε τόσο την Τιμή του Συλλόγου μας, όσο και κυρίως την Τιμή και Αξιοπρέπεια των Αξιότιμων Κυρίων, που προτάθηκαν από μας κι αποδέχτηκαν την πρότασή μας, να αναλάβουν για μικρό χρονικό διάστημα ως μέλη του προσωρινού Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ, μετά την λήξη της ήδη παραταθείσας θητείας του από 30.06.2020 και προκειμένου να οδηγήσουν το συντομότερο δυνατόν την Π.Ο.Σ.Σ και τους Συλλόγους Σαρακατσαναίων σε Γενική Συνέλευση και εκλογές.

    Όπως θα διαπιστώσετε, όσοι πραγματικά και με ανεπηρέαστη θέση μελετήσετε τα διαδραματισθέντα τον τελευταίο καιρό στο χώρο, εμείς κάναμε μια προσφυγή, όπως προβλέπεται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, για διορισμό προσωρινής Διοίκησης της Π.Ο.Σ.Σ, για περιορισμένο χρόνο και για να πραγματοποιήσει τις εκλογές, οι οποίες δεν γινόταν αδικαιολόγητα από 1 Ιουλίου μέχρι τον Οκτώβριο, που τα μέτρα υγειονομικής προστασίας κατά του κορωνοιού είχαν χαλαρώσει και επέτρεπαν την διεξαγωγή τέτοιων πράξεων.

    Δεν ξέρουμε ούτε γιατί ούτε πώς οι 16 Σύλλογοι αντελήφθησαν την προσπάθεια αυτή να προστατεύσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες με νόμιμα μέσα κι αντέδρασαν ΑΜΕΣΑ μάλιστα, κατηγορώντας μας για όσα μας κατηγορούν και μαζί με τους Συλλόγους μας κατηγορούν και διαβάλουν και τους ανθρώπους, στους οποίους ανατέθηκε η εντολή κι ανέλαβαν να κάνουν την γενική συνέλευση κι εκλογές, ώστε να αναλάβουν οι εκλεγμένοι στο νέο ΔΣ της Π.Ο.Σ.Σ

    Άμεσα, αντί αυτού, πέραν των όσων προσβλητικών αναφέρονται στην επιστολή, αιτούνται τον διορισμό ως προσωρινού ΔΣ, των μελών του απελθόντος ΔΣ, το οποίο αν και δεν έκανε αυτό που έπρεπε, να διοικήσει για επιπλέον χρονικό διάστημα 6 μηνών !!! από την έκδοση απόφασης, δηλαδή, αν λάβουμε υπόψη ότι η απόφαση θα εκδοθεί σε 5-6 μήνες το ενωρίτερο, από την ημέρα της συζήτησης η οποία δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, δέχονται να παραμείνει ουσιαστικά το ίδιο ΔΣ για περίπου ένα χρόνο ακόμη από τώρα !!! Πηγαίνουμε δηλαδή τις εκλογές για το 2022 !!! Εμείς δεν προσφύγαμε στα Δικαστήρια ούτε με ψεύδη, ούτε απανωτά, για να κερδίσουμε κάτι, ούτε συκοφαντικά κατά κάποιων, ούτε ζητήσαμε άπλετο χρόνο για να κάνουμε την συνέλευση, ούτε προτείναμε στο προσωρινό ΔΣ άτομα που θα τους ενδιέφερε να είναι υποψήφιοι. Αντιθέτως προτείναμε παλιούς Προέδρους της Π.Ο.Σ.Σ. και άλλα άτομα, όλοι καταξιωμένοι στην κοινωνία, τα οποία φτάσανε κάποιοι να προσβάλλουν ασύστολα. Ας ελπίσουμε ότι την έσχατη αυτή ώρα θα αντιληφθούν όλοι το λάθος που έγινε, γίνεται και προτίθενται να συνεχίσουν αυτοί, οι λίγοι που το κάνουν.

Με Τιμή

Το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων. 

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Προς : Συλλόγους - Μέλη της Π.Ο.Σ.Σ.

Αγαπητοί πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των κατά τόπους Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Σαρακατσάνοι και Σαρακατσάνες.

    Ασφαλώς γνωρίζετε ότι μετά από αίτησή μας στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης διορίστηκε προσωρινή διοίκηση λόγω έλλειψης διοίκησης της Π.Ο.Σ.Σ. Τούτο το πράξαμε, αφού διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχε πεδίο συνεννόησης με το απερχόμενο ΔΣ το οποίο απροκάλυπτα συνέχιζε να λειτουργεί παρανόμως, χωρίς ουδεμία νομιμοποίηση από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας. Η ενέργειά μας αυτή, δεν στρεφόταν εναντίον κάποιου συλλόγου και αυτονοήτως δεν ήταν διχαστική. 

Απεναντίας διχαστική ήταν και είναι η νοοτροπία του απερχομένου ΔΣ, το οποίο αντί να είναι εγγυητής της ενότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μελών – συλλόγων της Π.Ο.Σ.Σ, όπως έπρατταν μέχρι τώρα οι εκάστοτε διοικήσεις της, διολίσθησε σε απαράδεκτες για πολιτιστικό σωματείο συμπεριφορές παλαιοκομματικού τύπου, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο των Σαρακατσαναίων. Επομένως, η ενέργειά μας απέβλεπε πρωτίστως στην αποκατάσταση της ομαλότητας και της ενότητας η οποία είχε τραυματιστεί από την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ομοσπονδίας μας αντιδημοκρατική συμπεριφορά του απερχομένου ΔΣ.

    Ωστόσο, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι κάποιοι Σύλλογοι αιτήθηκαν την 05-11-2020 από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και πέτυχαν με προσωρινή διαταγή την αντικατάσταση του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, που άλλος Δικαστής (Πρόεδρος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης) είχε ορίσει προ ε    ικοσαημέρου. Ζήτησαν την αντικατάσταση του διορισμένου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, ισχυριζόμενοι σωρεία ψευδών και δή ότι δεν άσκησε χρηστή διοίκηση στο εν λόγω χρονικό διάστημα των είκοσι περίπου ημερών και ότι σε αυτό το διάστημα προέβη μάλιστα σε μεθοδευμένες ενέργειες, καταχρώμενο τη δοθείσα προσωρινή διαταγή!

    Δηλαδή με εξωφρενική ευκολία αποδίδονται βαρύτατες συκοφαντικές αναφορές σε ανθρώπους, που συμμετείχαν στην ίδρυση και διαχρονική πορεία της Π.Ο.Σ.Σ, όπως οι τέσσερις πρώην πρόεδροί της, σε πολίτες που έχουν τη δική τους ξεχωριστή οικογενειακή, επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή καθώς και συμμετοχή στα κοινά, όταν μάλιστα όλοι τους επιστρατεύθηκαν μετά από δεκαετίες μη συμμετοχής στις αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας, προκειμένου να συνεισφέρουν στην άρση του αδιεξόδου που οδήγησε η ανεκδιήγητη συμπεριφορά του απερχομένου ΔΣ, το οποίο δεν εννοούσε να συγκαλέσει εκλογική Γενική Συνέλευση, όπως επιτάσσει το στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον εκάστου αιρετού. 

    Εκτός αυτού οι αιτούντες σύλλογοι πουθενά δεν αναφέρουν τους λόγους που επιθυμούν ως μέλη προσωρινής διοίκησης, αυτά του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή αυτούς που αρνούνται πεισμόνως να προβούν αυτοβούλως στη στοιχειώδη υποχρέωση των αιρετών, δηλαδή τη λογοδοσία προς τους συλλόγους και ενώ έχει λήξει η θητεία τους από 30-06-2020 όπως οι ίδιοι παραδέχονται, αδιαφορώντας για το γεγονός της πρόκλησης φημών που βλάπτουν το κύρος και την ιστορία της Π.Ο.Σ.Σ.

    Το χειρότερο αγαπητοί, είναι ότι οι εν λόγω Σύλλογοι, με ηθικό αυτουργό το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, εξαπάτησαν τον Δικαστή. Ισχυρίστηκαν ψευδώς και δολίως στο Δικαστήριο, ότι δεν κοινοποιήθηκε στην Π.Ο.Σ.Σ η αίτησή μας με βάση την οποία εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή στις 15-10-2020, προκειμένου να υπονομεύσουν τη βασική δικονομική προϋπόθεση χορήγησής της. Απέκρυψαν ακόμη ενσυνείδητα ότι προ δεκαημέρου είχαν καταθέσει και πάλι αίτημα αντικατάστασης των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, παρέστησαν μάλιστα στο Δικαστήριο με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Σ. και εκδόθηκε απόφαση που απέρριψε το αίτημά τους. Στην νέα αυτή αίτηση που κατέθεσαν οι σύλλογοι εν μέσω πανδημίας του Covid-19 και με κλειστά τα Δικαστήρια, ενώ δεν ενημέρωσαν καν το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, παραπλάνησαν τον Δικαστή αποκρύπτοντας την προηγούμενη απόρριψη παρομοίου αιτήματός τους.

     Γνωρίζετε αγαπητά μέλη των ΔΣ των συλλόγων για το πότε ζήτησαν να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ της Π.Ο.Σ.Σ;

    Φυσικά όχι σε χρόνο σύντομο, αλλά απεναντίας σε χρόνο μελλοντικό και αβέβαιο. Αφού διορισθούν πρώτα με τη προσωρινή διαταγή η οποία να ισχύσει μέχρι να εκδοθεί απόφαση του τακτικού δικαστηρίου, το οποίο είναι άγνωστο πότε θα γίνει και πότε θα εκδοθεί η απόφασή του και ακολούθως όταν ! εκδοθεί, να γίνουν οι εκλογές εντός 6 μηνών από το διορισμό τους με αυτή....

Όντως περίεργα πράγματα τα οποία ασφαλώς πρώτη φορά συμβαίνουν στην Ομοσπονδία μας…

· Γιατί όμως αυτή η μεθοδευμένη παρέλκυση της δημοκρατικής διαδικασίας της ΓΣ της Π.Ο.Σ.Σ από το απερχόμενο ΔΣ;

· Υπάρχει σκοπιμότητα την οποία δεν γνωρίζουμε;

· Ποιος είναι ο λόγος αυτής της άνευ προηγουμένου εμμονής στη μη διενέργεια των εκλογών;

· Γιατί τελικά επιμένουν να παραμείνουν στη διοίκηση, ενώ και οι ίδιοι παραδέχονται ότι έληξε η θητεία τους;

     Αντίθετα με όλα τα παραπάνω το προηγούμενο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο είχε προγραμματίσει εκλογές άμεσα, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων μέτρων που επιβάλλουν οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις λόγω της πανδημίας του Covid-19, προκειμένου να υπάρξει πλέον Διοικητικό Συμβούλιο εκλεγμένο από τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους και όχι προσωρινά διορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, όπως αυτοί επιθυμούν και δη σε εξη μήνες όχι από τώρα αλλά από τότε που θα εκδοθεί η απόφαση του τακτικού δικαστηρίου όπως παραπάνω αναφέρουμε. Και όμως, αυτή την επιβεβλημένη πρόνοια του διορισθέντος στις 15-10-2020 προσωρινού διοικητικού συμβουλίου η οποία στηριζόταν στο γράμμα και το πνεύμα της προσωρινής διαταγής την αποδίδουν κατά τρόπο άδικο και συκοφαντικό σε παράνομες ενέργειες και μεθοδεύσεις , αυτοί οι οποίοι ζητούν να διοριστούν προσωρινό ΔΣ για να κάνουν τις εκλογές ουσιαστικά σε απροσδιόριστο χρόνο! και τις οποίες οι ίδιοι συνομολογούν ότι δεν έκαναν μετά τις 30 Ιουνίου 2020!.

Μετά ταύτα ανακύπτει το κεφαλαιώδες ερώτημα:

Είναι δυνατόν να προβαίνουν στην διάπραξη ποινικά διωκόμενων αδικημάτων προκειμένου να μείνουν στην κυριολεξία κολλημένοι στην καρέκλα τους; Ποια ήταν η παράβαση Νόμου που διέπραξε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και χαρακτηρίζουν τις 20 ημέρες που λειτούργησε, ως μη χρηστή διοίκηση;

       Αγαπητοί πρόεδροι και μέλη των συλλόγων μας η εξαπάτηση Δικαστή, για να εκδώσει εσφαλμένη απόφαση είναι αδίκημα που διώκεται Ποινικά. Η συκοφάντηση και η εξύβριση των μελών του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι αδίκημα που διώκεται επίσης ποινικά.

    Για όλες αυτές τις ποινικά διωκόμενες πράξεις τιμωρητέες από τον Ποινικό Κώδικα υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί. Θεωρούμε λοιπόν σωστό, όπως οι αρχές μας το επιβάλλουν, να ενημερώσουμε τους εμπλεκόμενους στις ενέργειες αυτές όπως, εντός τριημέρου από αποστολής της παρούσης επιστολής μας, προβούν στην ανάκληση αυτών, που ως προαναφέρθηκε είναι Ποινικά διωκόμενες. Μετά τον λόγο έχουν μόνο ο Εισαγγελέας και τα αρμόδια Δικαστήρια .

 

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ξάνθης "Ο Λεπενιώτης"

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αγραφιωτών Αιτωλοακαρνανίας

Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: