Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Ετήσιος Χορός 2019


Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 20:00 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του, σε μια μοναδική Σαρακατσάνικη βραδιά που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά στην αίθουσα "Ποσειδώνιο Παλλάς" στο 7ο χλμ Κομοτηνής-Λάγους, όπου γέμισε από Σαρακατσάνους και φίλους Σαρακατσαναίων.

Ο κόσμος απόλαυσε τα χορευτικά τμήματα, με πρώτο το παιδικό και το εφηβικό και στη συνέχεια με την είσοδο του τμήματος των ενηλίκων, στο οποίο συμμετείχαν παλαιοί χορευτές του Συλλόγου μας, κάτι που έκανε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα να ξεσπάσουν σε θερμά χειροκροτήματα. Τα τμήματα συνόδευσαν στο τραγούδι οι Βασίλης Σερμπέζης, Γιώτα Γρίβα και Παναγιώτης Ούτος, και στο καλρίνο οι Κώστας Τζελέπης και Νίκος Μακρής.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους που μας τίμησαν στ' αποψινό το γλέντι μας, και ευχήθηκε υγεία σε όλους.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κος Τσαλικίδης Νικόλαος, αφού συνεχάρη για την δουλειά που γίνεται στο Σύλλογο και την άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία για ό,τι ετοιμάζει ο Σύλλογος και θα είναι αρωγοί.
Ο Εκπρόσωπος του Δημάρχου κου Γιώργου Πετρίδη ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για υποχρεώσεις του Δήμου, χαιρέτισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Πολιτειάδης Δημήτριος, και τόνισε ότι "ο Δήμος Κομοτηνής συγχαίρει το Διοικητικό Συμβούλιο για τις προσπάθειες που κάνει με τις πολλές δράσεις και τις όμορφες και επιτυχημένες εκδηλώσεις να αναδείξει, μέσα στην πολυπολιτισμική κοινωνία της περιοχής μας, την παράδοση και την κουλτούρα των Σαρακατσαναίων προγόνων σας. Ο Δήμος στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί στο μέτρο του δυνατού και οικονομικά για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων. Ως γνωστό ο Σύλλογος στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου που έχει παραχωρηθεί για 99 χρόνια. Καλή δύναμη στο έργο σας και καλή διασκέδαση σε όλους."








Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας αποφασίστηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης της ετήσιας χοροεσπερίδας, να βραβευτούν η Θρακική Βιοκτηνοτροφική Α.Κούτρας και ΣΙΑ Ο.Ε. για την πολύχρονη προσφορά προς τον Σύλλογο μας αλλά η αείμνηστη Γιαννούλα Βουλγαρίδου για την έμπρακτη προσφορά της στις δράσεις του Συλλόγου μας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας, κ. Μήτρος Γρίβας, ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Μπίκος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ν.Ξάνθης, ο πρόεδρος κ.Γιάννης Τσάκαλος του Συλλόγου Ν.Καβάλας, ο πρόεδρος κ. Αλέξης Αποστολίδης του Συλλόγου Ν.Έβρου, ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Γατσέλος του Συλλόγου Ν.Σερρών, η πρόεδρος κα Ελένη Γίδαρη του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ρετζίτσας Βουλγαρίας και ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας των Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας, η πρόεδρος κα Δήμητρα Βουλγαρίδου του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλλαδίου, ο πρόεδρος κ.Στέφανος Κούκλαρης του Μορφωτικού Ομίλου Κομοτηνής, και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων Ηπειρωτών Ν.Ροδόπης, Πολιτιστικού Συλλόγου Σάλπης, Πολτιστικού Συλλόγου "Ακρίτες" Αμβροσίας, Πολτιστικού Συλλόγου Φιλοτέχνες Ροδόπης.



Επίσης, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης κος Μέτιος Χρήστος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης Νίκος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Κομοτηνής ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Κομοτηνής κ. Πολιτειάδης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής κ. Σωτηρακόπουλος Νικόλαος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λιβερειάδου Νατάσα, ο τέως Υπουργός κ. Στυλιανίδης Ευριπίδης, η επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του συνδυασμού "Εμείς η Πόλη" κα Φελίνα Καζάκου-Βρούζου, η επικεφαλής της ΠΟΛΗ-τικής  Ανατροπής και εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Λαφτσή, η πολιτευτής της Ν.Δ. κα Ελευθεριάδου Παρασκευή, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ν.Ροδόπης κος Γραβάνης Αντώνιος και υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής αλλά και πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικού υποψήφιοι για τις επερχόμενες εκλογές.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορευτές των τμημάτων, που απαρτίζονταν από μικρούς, εφήβους και ενήλικες για την προσπάθεια που κατέβαλαν να παρουσιάσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την σαρακατσάνικη παράδοση μέσα από τους χορούς.

Ευχαριστούμε θερμά και τους γονείς των μικρών μας χορευτών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο Σύλλογό μας και στηρίζουν την προσπάθεια που καταβάλει το Διοικητικό Συμβούλιο για την ανάδειξη, διαφύλαξη και διάδοση της Σαρακατσάνικης παράδοσης.

Ευχαριστούμε επίσης, και τη χοροδιδάσκαλό μας κα Μαναβέλη Πελαγία που ήταν υπεύθυνη για την όμορφη παρουσία των χορευτικών μας τμημάτων.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας: 
1)Τζελέπης Παρ. Απόστολος, Λογιστής, Αγχιάλου 39, Κομοτηνή
2)Αφοί Κούτρα, Κτηνοτροφικές Επιχειρήσεις - Τυροκομείο, Παλλάδιο Κομοτηνής
3)Κιλτσίκης Ιωάννης, Καφενείο "Άστρα", Γ.Νικολάου 24, Κομοτηνή

και τους χορηγούς επικοινωνίας:
Τις εφημερίδες: Παρατηρητής της Θράκης, Χρόνος, Θρακική Αγορά
Τα ραδιόφωνα: ΕΡΑ Κομοτηνής, Ράδιο Παρατηρητής 94 FM, Ράδιο Χρόνος 87,5 FM.
Ηλεκτρονική-Διαδικτυακή Εφημερίδα In Komotini News

Ευχαριστούμε όλους τους Σαρακατσάνους και φίλους μας που γέμισαν την αίθουσα από πολλά μέρη της Ελλάδας και τα αδέρφια μας Σαρακατσάνους από την Βουλγαρία. Η παρουσία όλου του κόσμου μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε στη πιστή και γνήσια διατήρηση της παράδοσης των προγόνων μας. Έτσι όλοι μαζί για το καλύτερο του Συλλόγου μας.
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Να είμαστε γεροί να γλεντήσουμε και του χρόνου!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: