Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 Το Σάββατο 28-12-2013 ο Σύλλογός μας "έστεισε" ένα καλύβι στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής και πρόσφερε Σαρακατσάνικα εδέσματα (πίτες - Χριστόκλουρα - Γκουκβάλα ) καλούδια και κρασί σε όσους βρέθηκαν εκεί και επισκέφθηκαν το καλύβι μας. Η παρουσία των μελών του Συλλόγου μας με σύσσωμο το Δ.Σ. και πολλών μελών του χορευτικού έκαναν την εκδήλωση να έχει πολύ κέφι χορό
με το φλάμπουρα και να συγκεντρωθεί πολύς κόσμος και να συμμετέχει στο γλεντι που στήθηκε. Πρωτόγνωρο για τον κόσμο ήταν όταν άρχισε το τραγούδι με το στόμα μέσα στο καλύβι κερνώντας κοψίδια, τσιγαρίδες, ζέστο ψωμί που παρασκεύασαν τα μέλη μας: Μπίκου Γιάννα, Μπάτζιου Γιάννα, Μπίκου Ελένη, Μπάτζιου Αργυρώ, Τσαούση Ευαγγελία, Κουτσογιάννη Ασημένια και Σκαμνού Μαρία τις οποίες ευχαριστούμε. Καλούδια, χαρούπια, κουκόσις και όλα τα καλά, μοιράστηκαν στον κόσμο.
Ηταν μια ξεχωριστή μέρα για τόν Σύλλογο μας και για τις Γιορτάδες.
Νάκος Γεώργιος 


 









Δεν υπάρχουν σχόλια: