Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής 2018-2019


Τη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018, 11:00-13:00 ο σύλλογός μας για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων του δήμου Κομοτηνής με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Μέλη του συλλόγου "έστησαν" ένα κονάκι στην κεντρική πλατεία της πόλης, περιμένοντας τον κόσμο προσφέροντας σαρακατσάνικα εδέσματα, πίτες, Χριστόκλουρα και καλούδια. 
Τις πίτες παρασκεύασαν τα μέλη του συλλόγου μας: Μπίκου Γιάννα, Μπίκου Μαρία, Μπίκου Βάσω, Μπίκου Παναγιώτα, Γούλα Πηνελόπη, Βιδούρα Δήμητρα, Κουτρουλού Αλέκα, Μπάτζιου Αργυρώ, Τσαούση Ευαγγελία, Δαλακούρα Δήμητρα και το ψωμί παρασκεύασε η Καζάκου Γιαννούλα.


Το απόγευμα στις 17:30 της ίδιας ημέρας ο Σύλλογος μετά από χρόνια παρουσίασε στην κεντρική πλατεία τα κάλαντα των Σαρακατσαναίων "Αρνιά-Κατσίκια".
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας , Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθέτησε εξέδρα και στήθηκε το κονάκι για την αναπαράσταση του εθίμου από τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας. Είχαμε ζωντανή μετάδοση με την ΕΡΤ3 με την βοήθεια της Δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής  κας Νικολάου Μαρίας   και η εικόνα μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο.

Αρνιά, Κατσίκια,
Πιδιά, Ν'φάδες, Γαμπροί,
Γειά, Δύναμ', Γρόσσια
κι' απ'ούλα τα καλά!

Κι τ'χρόν! Με 'γειά!

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού τοποθέτησε εξέδρα και στήθηκε το κονάκι για την αναπαράσταση του εθίμου από τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας. Είχαμε ζωντανή μετάδοση από την ΕΡΤ3 με την βοήθεια της Δημοσιογράφου της ΕΡΑ Κομοτηνής κας Νικολάου Μαρίας, την ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και την προβολή του Συλλόγου μας σε κάθε εκδήλωσή μας, και η εικόνα μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: